Close

Geschiedenis

Maria Flieger-Gruyters verhuisde na het overlijden van haar man en tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Amsterdam en huurde aan het Singel een oud pandje dat zij inrichtte als pension. Dat was het startpunt van het Estheréa. Het pension, bestaande uit 12 kamers, breidde zich in de loop der jaren uit, wanneer Maria kans zag om aangrenzende panden te verwerven.

Vandaag de dag runt Maria’s kleindochter Esther het hotel. Haar zus Caroline houdt zich bezig met het onderhoud van de panden en zorgt dat het interieur up-to-date blijft. Broer Jan-Willem heeft iets met vissen en planten. Hij beheert het indrukwekkende zeeaquarium in de lobby en zorgt dat het de planten in de binnentuinen aan niets ontbreekt.

In de 75 jaar dat Hotel Estheréa bestaat heeft het een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van sober pension tot luxe parel met 93 kamers. Wat is gebleven is het familiegevoel. Persoonlijke aandacht, gevoel voor service en detail.

Book a room

Benefits of booking directly
Verblijf vanaf Euro 100,00 Close

1. Check out tijd voor directe boekers is twee uur later, tot 14.00 uur gebruik van de kamer.

2. Directe boekers krijgen fikse korting op het ontbijt , niet €18,– maar slechts €13,– per dag per persoon.

3. Reserveringen van directe boekers kunnen tot 24 uur voor aankomst gratis worden geannuleerd of gewijzigd.

4. Bij een verblijf van drie nachten of meer krijgt u een 'extraatje' dat uw verblijf in Amsterdam nog aangenamer maakt.

History 01